duminică, 6 decembrie 2009

CELE MAI scumpe si sofisticate ceasuri din lume


Time is money…o sintagma veche de mai bine de doua secole, mai actuala ca niciodata. Aur pur de 18 carate, diamante de diferite marimi, forme si culori, zeci de functii, sute de componente, mii de ore de cercetare si milioane de euro…astfel ni se dezvaluie cele scumpe si mai complicate ceasuri din lume.




Cel mai scump ceas de buzunar


Cel mai scump ceas de buzunar
Patek Philippe Supercomplication

Modelul
Henry Graves Supercomplication, creat de Patek Philippe este, fara indoiala, unul dintre cele mai luxoase si elegante instrumente de masurare a timpului. Acest model fabricat in 1933, a fost vandut la o licitatie in New York, in 1999, pentru fabuloasa suma de 11 milioane de dolari, stabilind un nou record la nivel mondial. Trebuie remarcat faptul ca primele 20 cele mai scumpe ceasuri vandute pana acum in cadrul licitatilor apartin elvetienilor de la Patek Philippe & Co.


Cel mai scump si cel mai complicat ceas de mana Cel mai scump si cel mai complicat ceas de mana
Vacheron Constantin Tour d'Ile

Vacheron Constantin Tour de l'Ile, cel mai scump si, in acelasi timp, cel mai complicat ceas de mana din lume, evaluat la 1,5 milioane de dolari, a fost lansat cu ocazia celebrarii, in 2005, a 250 de ani de activitate a companiei. Modelul a fost produs in serie limitata (dupa aproximativ 10.000 de ore de cercetare), de numai 7 exemplare, pentru tot atatia pasionati de astfel de ceasuri, considerate de multi drept adevarate opere de arta. Format din 834 de piese, Tour d'Iledispune de 16 functii diferite.






Cel mai scump instrument de masurare al timpuluiCel mai scump instrument de masurare al timpului
Chopard

Chopard se lauda cu
cel mai scump instrument de masurare a timpului creat vreodata: 25 de milioane de dolari. Exclusivistul ceas este accesorizat cu o multitudine de diamante, de diferite forme (din care se remarca cele trei in forma de inima: cel roz de 15 carate, cel albastru de 12 carate si cel alb de 11 carate), marimi si culori, ecranul fiind, la randul sau, acoperit de o clapita detasabila, incrustata cu diamante albe si roz. Bratara este acoperita cu numeroase diamante galbene si albe sub forma de flori, ce insumeaza 163 de carate.






Cele mai scumpe branduri de ceasuri din lumeCele mai scumpe branduri de ceasuri din lume
Jurnalistul francez
Gregory Pond a alcatuit, recent, un top al celor mai scumpe si mai populare brand-uri de ceasuri din lume, care a fost preluat si prezentat de mai multe publicatii internationale de profil.

In realizarea clasamentului, Gregory Pond, unul dintre cei mai competenti jurnalisti in domeniu, a tinut cont de tendinta actuala de a estima pretul si valoarea unui brand, in general, si nu a unui model anume. Criteriile luate in considerare au fost: reteaua de distributie, potentialul de dezvoltare, creativitatea echipei, eficienta managementului si grupul tinta caruia i se adreseaza.


Cele mai scumpe branduri de ceasuri din lumeCele mai scumpe branduri de ceasuri din lume
Prima pozitie este detinuta de
Rolex – de altfel singurul brand producator de ceasuri care apare in topul celor mai faimoase 100 de brand-uri din lume – urmat de Cartier, pe pozitia a doua si Patek Philippe care incheie podiumul, pe pozitia a treia.

Topul dezvaluie si cateva surprize: este prima data cand se mentioneaza o firma creatoare de moda in serie –
Guess. Brandul ocupa un onorabil loc 38 datorita gradului inalt de popularitate si a imensului potential creativ.

Cele mai scumpe branduri de ceasuri din lumeCele mai scumpe branduri de ceasuri din lume
Top 10: (milioane euro)

  1. Rolex (Hans Wilsdorf’s fund) – 3.913
  2. Cartier (Richemont) – 1.993
  3. Patek Philippe (Shtern family) – 1.206
  4. TAG Heuer (LVMH) – 1.192
  5. Omega (Swatch Group) – 1.168
  6. Chopard (Shoyfile family) – 532
  7. Frank Muller – 505
  8. Breitling (Shnaider family) – 479
  9. Audemars Piguet – 434
  10. IWC (Richemont) – 421

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu